Higiene dental de la teva mascota

10/11/2020

Si cuides les dents de la teva mascota evitaràs moltes malalties, que poden inclús acabar amb la seva dentadura i millorar el seu l’ale.

Un bon estat de la dentadura és bàsic per la seva salut i per què puguin desenvolupar una vida sense dolor dental ni problemes afegits.

Els principals problemes dentals són el MAL ALÈ, produït per bacteris que s’introdueixen sota la geniva. Aquests bacteris causen dolor, inflamació i sagnat de la geniva, GINGIVITIS.

També es pot formar PLACA DENTAL, produïda per la calcificació de microorganismes que s’enganxen a la paret de la dent. Aquesta placa es va acumulant dia a dia quant la nostra mascota menja, es transparent, però quan s’acumula molta placa comença a adquirir una tonalitat marronosa denominada SARRO, i amb el sarro sempre hi apareix la GINGIVITIS.

El sarro no es pot eliminar amb un raspall de dents, només amb una NETEJA BUCAL AL VETERINARI s’aconseguirà treure. Sí aquest procediment no es realitza, l’acumulació de sarro augmenta fent retrocedir la geniva fins a deixar al descobert les arrels dentals produint PERIODONTITIS i la PÈRDUA DE PECES DENTALS.

A més, aquest sarro pot produir complicacions greus més enllà de la boca del nostre animal. Quan l’infecció produïda pel sarro es transmet via torrent sanguini a òrgans vitals com el cor o els ronyons, la salut de la nostra mascota es pot veure greument compromesa.

COM PREVENIR LA PLACA I SARRO DENTAL?

  1. Raspallar les dents diàriament (poc pràctic i en general no els hi agrada).

  2. Dieta equilibrada i quan menys llauna millor (dieta humida). Mastegar aliment dur ajuda a l’eliminació de la placa.

  3. Snaks dentals, ajuden a mastegar i rascar la superfície de la dent.

SÍ JA TE SARRO NOMÉS ES POT ELIMINAR MB UNA NETEJA BUCAL AL VETERINARI.

COMPROMESOS AMB AQUESTA CAUSA, L’ERIÇÓ BLAU OFEREIX UNA CAMPANYA D’HIGIENE DENTAL ANUAL, AJUDANT AIXÍ A MANTENIR LES BOQUES DEL NOSTRES PELUTS SANES.